De nou comptem al barri amb el Teatre Akadèmia, un nou teatre a l'Esquerra de l'Eixample que s'ha inaugurat amb una atractiva proposta de programació regular.

De fet, aquesta nova etapa posarà en escena una decena de projectes -de producció pròpia i de projectes lligats a les companyies residents, que inclouen espectacles de creació, textos clàssics i contemporanis- que expliquen per sí mateixos l'enfocament i filosofia del teatre: deixar de banda la relació piramidal entre actors, director, espai, vestuari, il·luminació,... i harmonitzar d'aquesta manera les veus de tots els que duen a terme la creació escènica per afinar l’escolta de la veu de l’autor i fer-la parlar en el nostre present.

El Teatre Akadèmia es destaca per disposar d'un espai teatral versàtil, amb grades plegables i recentmente rehabilitat de 350 m2 que aconsegueix crear una atmosfera càlida i propera per als espectadors i, al mateix temps, pot configurar-se de diferents maneres segons les necessitats artístiques de cada representació.

El Treatre Akadèmia és una casa per al barri que vol ser arrelat i sostingut per lʼentorn immediat; un teatre de la ciutat i un teatre del món, obert a propostes en diferents llengües i de diferents cultures, on els nens i els adults trobin poesia i imaginació; un eix de cultura teatral que sʼentén i es reforça amb la festa, la dignitat, lʼagressivitat i el dinamisme.

Contacte
Buenos Aires, 47-49
T. 93 495 14 47
Web
Facebook
Programació per a nens
Centrada en els mesos de vacances
escolars de Nadal i Setmana Santa, proposa espectacles per a tots els públics, fomentant l'amor pel teatre per tota la família.
Definició del projecte Teatre Akadèmia - Eix d’Inter-Acció Escènica
  • Centre de producció i exhibició dʼespectacles teatrals concebuts amb coherència, risc i tempo artesanal, on el públic pugui trobar creacions que proposen temes universals.

  • Nucli impulsor de projectes artístics afins, amb lʼobjectiu dʼacollir companyies residents, proporcionar sostre i generar sinèrgies dʼajuda mútua. Un entorn de respecte i acompanyament dʼaquells projectes que accepten la fragilitat del procés creatiu i desitgen explorar, descobrir i harmonitzar totes les veus dels qui construeixen lʼespectacle.

  • Espai dʼentrenament, recerca i creació per a actors i actrius professionals vetllat per mestres i artistes que ajudin a aprofundir en lʼexcel·lència de lʼofici, on els professionals puguin desenvolupar la recerca i presentar els seus espectacles o recerques a porta tancada.

  • Lloc dʼencontre, reflexió i debat, on la inter-acció i el contrast dʼopinió col·laborin a nodrir i reforçar la programació i i fer més estrets els llaços entre les persones.

  • Eix dinamitzador de programes pilot en el terreny del teatre social i lʼoralitat, dedicats a sensibilitzar i apropar la imaginació de nens, adolescents i adults al món de les arts escèniques.
Fotos

Mapa

 
 
 
Teatre Akadèmia | Art i Cultura | Teatres | Barri Eixample Esquerra | Zoomin.es