Museu del Modernisme Català Museu del Modernisme Català | Eixample Esquerra Sant Antoni Zoomin

El Museu del Modernisme Català s’ubica a un cèntric edifici modernista projectat per Enric Sagnier (Barcelona, 1858-1931) entre 1902 i 1904 per encàrrec de Joan Josep Bertrand.

Inicialment el local fou un magatzem de distribució de l’empresa tèxtil Fabra & Coats; a principis dels anys 80 s’adquirí per a serveis de la galeria Gothsland i actualment s’ha rehabilitat i adaptat a les ordenances per albergar la seu del MMCAT.

La concepció del Museu del Modernisme Català naix de la necessitat de mostrar la col.lecció que Fernando Pinós i Maria Guirao han format durant aquests gairebé 40 anys d’activitat professional. El rigor i la recerca de peces emblemàtiques i representatives del modernisme català són unes premisses fonamentals per incorporar una nova obra al fons del museu. La col.lecció es composa de 350 obres de 42 dels artistes més representatius del Modernisme Català en les seves diferents disciplines: Pintura, Escultura, Mobiliari i Arts Decoratives.

Si bé totes les obres que formen la col.lecció tenen un rerefons històric molt interessant, hem de destacar una preciosa copa de marbre de grans dimensions d’Eusebi Arnau (Barcelona, 1864-1933). Després de la seva adquisició a principis dels anys vuitanta, es col.locà al centre de la planta noble de la galeria Gothsland, mai estigué en venda i gairebé en tres dècades s’havia convertit en un signe d’identitat de la galeria. Ara té un lloc destacat a la secció d’Escultura del museu.

Contacte
Balmes, 48
T. 93 272 28 96
E. mmcat@mmcat.cat
Web
Facebook
Horari
Dilluns a dissabte
de 10h a 20h
Diumenges
de 10h a 14h
Preu
Entrada 10€
Consultar descomptes
Fotos

Museu del Modernisme Catalá | Zoomin Sant Antoni - Eixample Esquerra

Mapa 
 
 
Museu del Modernisme Català | Art i Cultura | Barri Eixample Esquerra | Zoomin.es