La biblioteca Vallcarca i els Penitents - M. Antonieta Cot entra en funcionament
El Barri | Biblioteques | Zoomin Barri de Gràcia (Barcelona)

La Biblioteca Vallcarca i els Penitents- M. Antonieta Cot inicia dos fons documentals especials: jazz i blues, i vida sana i teràpies alternatives.

La biblioteca ocupa 1.383,41 m2 de superfície construïda, repartits en quatre plantes i compta amb dos accessos diferents: un d'independent a la sala d’actes en el nivell inferior, i l’accés principal de l’edifici, vinculat al carrer per mitjà d’una escala i d’una gran rampa que el relaciona amb la placeta veïna. La sala d’actes té capacitat per a cent persones, dues sales polivalents i un aula multimèdia.

Maria Antonieta Cot i Miralpeix (1910-1994) va ser una bibliotecària defensora de les biblioteques populars de la República. Durant el franquisme va dirigir la Central de Biblioteques Populars, i sota la guia de la seva direcció aquestes van ser focus de difusió de la cultura catalana. La M. Antonieta Cot es va jubilar el 1980 i va ser veïna de Gràcia gran part de la seva vida.

Horaris: Dimarts, dijous i divendres de 10 a 14 h
Dissabtes de 10 a 14 h
Dilluns a divendres de 16 a 20.30 h

Els serveis
La biblioteca ofereix: Informació i assessorament; Préstec de documents; Suport a la formació i a l’autoaprenentatge; Formació en TIC; Accés a Internet; Xarxa Wi-Fi; Reserva d’ordinadors; Tràmits en línia; Suport i activitats especials per a les escoles; Activitats culturals i de difusió de la lectura.

Web de l'Ajuntament de Barcelona